Popular Posts

 

+

Story #192:never stop

0 σχόλια
never stop making new designs--these are my favourites of these last days--like'm?

Find them only here and at my fb page-order them by mail in my inbox: chicwithluv@gmail.com

<3 cwl






Story # 190: πωπω μια τάρτα με ανθότυρο,φέτα και μορταδέλα--μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

0 σχόλια
Κορίτσια!πανεύκολη και παν-νόστιμη τάρτα με φέτα, ανθότυρο, μορταδέλα και ντοματίνια!!μυρίζει σαν pizza λέμε και είναι τόσο πιο υγεινή, πιστέψτε με (τα μετράω όλα τόσο πολύ που μπορώ να σας πώ και πόσο ζάχαρο θα κάνετε μετά από ένα κομμάτι :)



ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Βούτυρο για το άλλειμα του σκέυους
  • 1/2 κιλό ντοματίνια τσέρι
  • 1 ½ φλ. ανθότυρο
  • 1 ½ φλ. φέτα
  • 150 γρ. μορταδέλα(ή ότι άλλο αλλαντικό θέλετε, απλά η μοραδέλα ταιριάζει τόσο με την φέτα!)
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. λιαστή ντομάτα
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
extra tip: πείτε στον πάγκο με τα αλλαντικά να σας κόψει την μορταδέλα, μπριζόλα και όχι φέτες του τοστ--έτσι θα κοπεί πιο εύκολα ζαράκια και η γεύση θα είναι πιο γεμάτη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βουτυράκι την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Τη βγάζουμε και την πατάμε ελαφρώς για να πέσει.

Κόβουμε ζαράκια τη μορταδέλα και σε τηγάνι με ελαιόλαδο τη σωτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τα ντοματίνια (τα μικρά ολόκληρα, τα μεγάλα κομμένα στη μέση), αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη (αν δεν έχετε φρέσκα μυρωδικά, μια χαρά είναι και τα ξερά) και σωτάρουμε για 5 λεπτά για να ενωθούν τα αρώματα.
Πολτοποιούμε την λιαστή ντομάτα στο μούλτι. 
 Σε ένα μπολ ενώνουμε τη φέτα με το ανθότυρο, την πολτοποιημένη λιαστή ντομάτα, χτυπάμε τα δύο αβγά με λίγο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε κι αυτά με τα τυριά. 

Στη μισοψημένη σφολιάτα βάζουμε το μείγμα τυριών σαν βάση, από πάνω τα ντοματίνια με τη μορταδέλα και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Story # 188: Τοστ μηλοπιτάκια??Oh yes, and they are califrangilisticexpialidocious!!!

0 σχόλια

Εύκολα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Εύκολα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Μια καταπληκτική ιδέα του Βασίλη Καλλίδη για μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ με κάποιες μικρές αλλαγές για να την φέρω στα μέτρα μου!π.χ αντί για κανονική κρυσταλλική ζάχαρη (που καλό είναι να την αποφεύγουμε όσο μπορούμε όλοι για ευνόητους λόγους, εγώ χρησιμοποιώ φρουκτόζη ή ενίοτε καστανή ζάχαρη)

Πρέπει να τα δοκιμάσετε!!

Υλικά:

10-12 ψωμί του τοστ
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή σε sticks

2 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Λίγο βούτυρο για άλειμμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι, τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Story # 186: i am a geek and i love my geeky gifs,do you?

0 σχόλια
Recently i came across these amazing 3D Animated gtaphics, the so called gifs--feel free to visit  wikitree- and check out the amazing 3D gifs! 
the secret lies in the white lines-borders which create the hallucination that the image is poping out while watching it evolve--cool ha??

enjoy you geeky girls the gifs and spread the word...

<3 cwl
















Story # 185: and the Oscar goes to...

0 σχόλια
I am in love with the red carpet and the dresses and recently i found that  London digital media agency Media Run has created an infographic of every winning dress worn by the Best Actress recipient since the first Oscars in 1929. It’s fascinating to see the progression of some of fashion’s most iconic dresses – like Audrey Hepburn in Edith Head, Elizabeth Taylor in Dior, Gwyneth Paltrow in Ralph Lauren and Halle Berry in Elie Saab.

don't you just feel chic with luv just be looking at it??

<3 cwl


Contact

Popular Posts

About the Blog

Hello & Welcome to my blog. Just my stories of style and inspiration.

The name of this blog is dedicated to all the people of this world that are and always will be Chic with luv.

Hope it inspires you!
CWL by Themelina